Túrórudi házilag:
Összetevők
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1 nagy csomag zselatin
0,5 citrom leve
1 citrom héja reszelve
1,5 dl tejföl
A csokimázhoz:
10 dkg tortabevonó
10 dkg margarin
Elkészítés
A túrót jól összekeverem az összes hozzávalóval (a zselatin kivételével). A zselatint 1 dl vízzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát a folpackba rakosgatom, és vékony rudakban szorosan betekerem. A két végét jól becsavarom, hogy keményebb legyen. Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom. Másnap a csokit gőz fölött a margarinnal simára olvasztom, és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom az előzőleg kicsomagolt, és feldarabolt masszát. Érdemes egy kis műanyag lapáttal, hogy ne törjön. Egy rácsra rakom ki, hadd csorogjon le a felesleges csoki (azt újra lehet használni). Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.
|