Dagaszts nlkli kenyr

sszetevk
750 g liszt /lehet tbb fajta is/
1 evkanl s
1 evkanl leszt
1 evkanl mz vagy cukor
1 dl tej
5 dl vz
|
Elkszts
A lisztbe szrom az lesztt, st, elkeverem egy nagy tlba beleteszem a mzet, rntm a tej s a vz langyos keverkt, gyorsan sszekeverem, liszttel megszrom s lefedem, hagyom kelni msfl rt. B egy ra mlva bekapcsolom a stt 250 fokra egy res lbassal. Msfl ra mlva a tsztt lisztezett deszkra bortom, a szleit felhajtom, akr egy batyut, majd megfordtom, hogy a szp, egyenletes fele legyen fell. Kinyitom a stt, leveszem a lbas fedelt s a batyut - a hajtsokkal az aljn- beleteszem a lbasba.
A fedt visszateszem, kb 35-40perc alatt kszre stm, majd kiveszem s egy rcson hagyom kihlni. |
|
Egyb javaslatok
Ne ijedjetek meg, a tszta lgy s ragacsos, tbb lisztet kell hasznlni |
|