Dagasztás nélküli kenyér
Összetevők
750 g liszt /lehet több fajta is/
1 evőkanál só
1 evőkanál élesztő
1 evőkanál méz vagy cukor
1 dl tej
5 dl víz
|
Elkészítés
A lisztbe szórom az élesztőt, sót, elkeverem egy nagy tálba beleteszem a mézet, ráöntöm a tej és a víz langyos keverékét, gyorsan összekeverem, liszttel megszórom és lefedem, hagyom kelni másfél órát. Bő egy óra múlva bekapcsolom a sütőt 250 fokra egy üres lábassal. Másfél óra múlva a tésztát lisztezett deszkára borítom, a széleit felhajtom, akár egy batyut, majd megfordítom, hogy a szép, egyenletes fele legyen felül. Kinyitom a sütőt, leveszem a lábas fedelét és a batyut - a hajtásokkal az alján- beleteszem a lábasba.
A fedőt visszateszem, kb 35-40perc alatt készre sütöm, majd kiveszem és egy rácson hagyom kihűlni. |
|
Egyéb javaslatok
Ne ijedjetek meg, a tészta lágy és ragacsos, több lisztet kell használni |
|