Raffaollo golyk

sszetevk
30 dkg margarin
25 dkg (por)cukor
30 dkg tejpor
30 dkg kkuszreszelk
mandula
|
Elkszts
A kimrt cukrot feloldjuk 1dl vzben, majd pr percig forraljuk. Ha ksz flrehzzuk a melegrl, s beletesszk a margarint, a tejport (lsd mg a javaslatokat) s a kkuszreszelk k.b. hromnegyedt. Az egszet szpen sszedolgozzuk, s hagyjuk lehlni, majd htbe tesszk fl-egy rra. Kivesszk, majd golykat formlunk belle gy, hogy mindegyik kzepbe tesznk egy-egy darab pucolt mandult, legvgl a maradk kkuszreszelkbe forgatjuk. Tlalsig rdemes htben trolni. |
|
Egyb javaslatok
A goly kzepre kerlhet btran ms is (csak akkor mr nem illik Raffaello-nak beczni a termket), p.l.: rumba ztatott aranymazsola, magozott (rumos)meggy, mogyor, stb.
A tejpor lehet zsros, vagy sovny tetszs szerint (n legalbb felerszben zsrosat hasznlok). |
|