Raffaollo golyók
Összetevők
30 dkg margarin
25 dkg (por)cukor
30 dkg tejpor
30 dkg kókuszreszelék
mandula
|
Elkészítés
A kimért cukrot feloldjuk 1dl vízben, majd pár percig forraljuk. Ha kész félrehúzzuk a melegről, és beletesszük a margarint, a tejport (lásd még a javaslatokat) és a kókuszreszelék k.b. háromnegyedét. Az egészet szépen összedolgozzuk, és hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe tesszük fél-egy órára. Kivesszük, majd golyókat formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy-egy darab pucolt mandulát, legvégül a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalásig érdemes hűtőben tárolni. |
|
Egyéb javaslatok
A golyó közepére kerülhet bátran más is (csak akkor már nem illik Raffaello-nak becézni a terméket), p.l.: rumba áztatott aranymazsola, magozott (rumos)meggy, mogyoró, stb.
A tejpor lehet zsíros, vagy sovány tetszés szerint (én legalább felerészben zsírosat használok). |
|