Parajos galuska gorgonzola mártással
Összetevők
90 dkg liszt
5 tojás
40 dkg mirelit paraj püré
5-6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 l tej
20 dkg gorgonzola vagy márvány sajt
őrölt bors
só
ételízesítő
|
Elkészítés
Előkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
Elkészítés:
80 dkg lisztből és az 5 tojásból galuska tésztát készítünk. Belekeverjük a kiolvasztott parajt, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Kiszaggatjuk és sós vízben kifőzzük.
A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal.
Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból. |
|
Egyéb javaslatok
A sajtmártás készülhet másfajta sajtból, sőt több fajta sajt keverékéből is! |
|